Malzemeler:
- 6 adet orta boy kabak
- 7-8 adet iri mantar
- 2 adet sosis
- 1 adet orta boy havuç
- 2 çorba kaşığı un
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı kaşar rende
Yapılışı:
- Kabakları boyuna 2'ye kesin,içlerini oyun ve çok az suda haşlayın.
- Mantarları limonlu suda haşlayın.Sosisleri bütün olarak haşlayın,dilimleyin.Havucu da haşlayıp doğrayın.
- Tencereye yağı koyup unu ekledikten sonra,sararmasına yakın sütü ekleyin,ardından tüm malzemeleri bu karışma ekleyip bir-iki kaynadıktan sonra ocaktan alın.
- Oyulmuş kabakların içlerini bu malzemeyle doldurup,önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin,üzeri piştikten sonra çıkarmaya yakın rendelenmiş kaşarları ilave edin.Biraz daha sıcak fırın içinde bırakın.Afiyet olsun.Anuş Illa:)
3 yorum:
bu yemegi gecenlerde denedim ve bir kabak yemeginin bu kadar guzel olabilecegini hic dusunmezdim.cok lezzetli bir yemek.herkese tavsiye ediyorum.
aynen yazıldığınız gibi yaptım, çok güzel oldu walla :) teşekkürler.
Afiyet olsun :)
Yorum Gönder