About my Blog

But I must explain to you how all this mistaken idea of denouncing pleasure and praising pain was born and I will give you a complete account of the system, and expound the actual teachings of the great explorer of the truth, the master-builder of human happiness. No one rejects, dislikes, or avoids pleasure itself, because it is pleasure, but because those who do not know how to pursue pleasure rationally encounter consequences that are extremely painful.

24 Ocak 2008 Perşembe

Köfteli Püre


Malzemeler:


  • 500 gr.kıyma

  • Köfte baharı,tuz

  • 1 soğan

  • 5-6 dal maydanoz

Püre için:



  • 1 kg patates

  • 15 gr.tereyağı

  • 1 su bardağı süt

  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:



  1. soğan soyulup,rendelenir.Maydanoz kıyılır.Kıyma, köfte baharı, tuz,soğan,maydanoz bir kapta karıştırılıp yoğrulur. Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar alınır,elimizde yuvarlanır. Ortalarını hafifçe çukurlaştırır,fırın tepsisine dizilir.

  2. Püre için; iyice haşladığımız patatesler henüz sıcakken rendenin ince tarafıyla rendelenir. Tereyağı ve sütü ekleyip püre kıvamında olana kadar ezilir.

  3. Püreyi krema sıkma torbasına doldurur.Ortaları çukurlaştırılmış köftelerin içine püreyi dekoratif bir şekilde kenarlardan taşmıycak şekilde doldurulur. Üzerlerine rendelenmiş şakar peyniri serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 25-30 dk pişirilir. Sıcak servis yapılır.Anuş ılla

0 yorum: