- 3 patates
- 3 yumurta
- 1 su bardağı kaşar rende
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı beykink
- 1 tutam tuz
- Üzeri için: susam,kırmızı biber(arzuya göre)
Yapılışı:
Patatesler kabukları soyulduktan sonra rendenin cips kısmıyla inceceik dilimlenir. Ardından derin bir kabın içinde dilimlenmiş patatesler,ve tüm malzeme katılır bir kaşık yardımıyla ya da elle karıştırılır.Kelepçeli tart kalıbı yağlanır ve tüm malzeme kaılba dökülür üzerine arzuya göre susam ve kırmızı biber serpilir.180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Et yemekleri ya da çay saatleri için vazgeçilmez bir tattır. Afiyet olsun.Anuş ılla.
0 yorum:
Yorum Gönder