Malzemeler:
- 8 dilim hellim peyniri
- 2 su bardağı haşlanmış dövme(aşurelik buğday)
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 adet kırmızı salçalık biber
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu:
- 2 çorba kaşığı balzamik sirke
- 6 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
- Sos için; derin bir kaseye balzamik sirke, yağ,limonun suyu,tuz, dereotunu alıp çırpma teli ile çırpın.
- Kabakların uçlarını kesip üzerlerini kazıyarak temizleyin. Patlıcanların uçlarını kesip alacalı soyun. Kabak ve patlıcanları ince halka şeklinde dilimleyin. Kırmızı biberleri temizleyip doğrayın. Hazırladığınız sebzeleri bir kaba alın ve üzerlerine 2 çay kaşığı tuz serpip 5 dakika bekletin.
- Sebzeleri ızgaraya yerleştirin. Üzerlerine fırça ile sızma zeytinyağı sürün. Ters çevirip tekrar yağlayın ve ızgarada iki taraflı kızartın. Sebzeleri hazırladığınız sosa ilave edip 5 dk bekletin.
- Buğdayı salata tabağına alın. Sebzeleri sosuyla birklite ekleyip harmanlayın.
- Hellim peynirini kare dilimlere kesip ızgarada çevirerek kızartın. Salatanın üzerine serpiştirip bekletmeden servis yapın.Afiyet olsun.Anuş ılla:)
Lara'nın Önerisi:
- Salataya en son hellim peynirini ilave edin,çünkü peynir piştikten sonra bekletilirse sertleşip salatanın tadını bozabilir.
- Aşurelik buğdayı geceden ılık suda bekletin, sabah suyunu süzüp tekrar yıkayın. Tencerede üzerine 6 su bardağı su ekleyin. 1 saat kısık ateşte haşlayıp suyunu süzün.
0 yorum:
Yorum Gönder