About my Blog

But I must explain to you how all this mistaken idea of denouncing pleasure and praising pain was born and I will give you a complete account of the system, and expound the actual teachings of the great explorer of the truth, the master-builder of human happiness. No one rejects, dislikes, or avoids pleasure itself, because it is pleasure, but because those who do not know how to pursue pleasure rationally encounter consequences that are extremely painful.

22 Ocak 2008 Salı

Hellim Peynirli Salata(8 kişilik)


Malzemeler:


  • 8 dilim hellim peyniri

  • 2 su bardağı haşlanmış dövme(aşurelik buğday)

  • 2 adet patlıcan

  • 2 adet kabak

  • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

  • 2 adet kırmızı salçalık biber

  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu:



  • 2 çorba kaşığı balzamik sirke

  • 6 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

  • 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

  • 1 adet limonun suyu

  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:



  1. Sos için; derin bir kaseye balzamik sirke, yağ,limonun suyu,tuz, dereotunu alıp çırpma teli ile çırpın.

  2. Kabakların uçlarını kesip üzerlerini kazıyarak temizleyin. Patlıcanların uçlarını kesip alacalı soyun. Kabak ve patlıcanları ince halka şeklinde dilimleyin. Kırmızı biberleri temizleyip doğrayın. Hazırladığınız sebzeleri bir kaba alın ve üzerlerine 2 çay kaşığı tuz serpip 5 dakika bekletin.

  3. Sebzeleri ızgaraya yerleştirin. Üzerlerine fırça ile sızma zeytinyağı sürün. Ters çevirip tekrar yağlayın ve ızgarada iki taraflı kızartın. Sebzeleri hazırladığınız sosa ilave edip 5 dk bekletin.

  4. Buğdayı salata tabağına alın. Sebzeleri sosuyla birklite ekleyip harmanlayın.

  5. Hellim peynirini kare dilimlere kesip ızgarada çevirerek kızartın. Salatanın üzerine serpiştirip bekletmeden servis yapın.Afiyet olsun.Anuş ılla:)

Lara'nın Önerisi:



  • Salataya en son hellim peynirini ilave edin,çünkü peynir piştikten sonra bekletilirse sertleşip salatanın tadını bozabilir.

  • Aşurelik buğdayı geceden ılık suda bekletin, sabah suyunu süzüp tekrar yıkayın. Tencerede üzerine 6 su bardağı su ekleyin. 1 saat kısık ateşte haşlayıp suyunu süzün.

0 yorum: