Malzemeler:
- 2 demet maydanoz
- 15 dal taze soğan
- 3 adet domates
- 1 kahve fincanı kıyılmış ceviz
- 1 çay bardağı ince köftelik bulgur
- 3 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
- Maydanozları temizleyip doğrayın. Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Domatesleri soymadan küp küp doğrayın.
- Bulguru sıcak su ile yıkayıp iyice süzün ve derin bir cam kaba alın. Maydanoz, taze soğan, domates ve cevizi ilave edin. Hepsini birden iyice karıştırın.
- Nar ekşisi, tuz ve zeytinyağını küçük bir kapta karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün. Karıştırıp tabuleyi servis tabağına alın. Servis yapın. Afiyet olsun.Anuş ılla.
0 yorum:
Yorum Gönder