Malzemeler:
Keki ıslatmak için:
- 1 kakaolu keksan
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 3 çorba kaşığı konyak
- 1,5 çorba kaşığı nescafe
- 1 su bardağı ılık su
Sos için:
- 3 yumurtanın sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 2 kutu labne peynir
Yapılışı:
- Sos için, yumurta sarılarını iyice çırpın. Tencereye alıp vanilya, süt, toz şeker,un ve nişastayı ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar çok kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Labne peynirini azar azar ekleyip çırpın.
- Keki ıslatmak için tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın. Keksanın arasına hazırladığınız sosu dökerek ıslatın.Sonra diğer katıda üzerine kapatın ve kalan malzemeyi spatula yardımıyla iyice sürün. Tiramisuyu dolapta 2-3 saat bekletin. Servis edilmeden önce üzerine kakao serpiştirin. Dilimleyip servis yapın.Anuş ılla:)
0 yorum:
Yorum Gönder