About my Blog

But I must explain to you how all this mistaken idea of denouncing pleasure and praising pain was born and I will give you a complete account of the system, and expound the actual teachings of the great explorer of the truth, the master-builder of human happiness. No one rejects, dislikes, or avoids pleasure itself, because it is pleasure, but because those who do not know how to pursue pleasure rationally encounter consequences that are extremely painful.

24 Ocak 2008 Perşembe

Tiramisu


Malzemeler:

Keki ıslatmak için:



  • 1 kakaolu keksan

  • 3 çorba kaşığı toz şeker

  • 3 çorba kaşığı konyak

  • 1,5 çorba kaşığı nescafe

  • 1 su bardağı ılık su

Sos için:



  • 3 yumurtanın sarısı

  • 1 paket vanilya

  • 1 su bardağı süt

  • 3 çorba kaşığı toz şeker

  • 2 çorba kaşığı un

  • 1 çorba kaşığı nişasta

  • 2 kutu labne peynir

Yapılışı:



  1. Sos için, yumurta sarılarını iyice çırpın. Tencereye alıp vanilya, süt, toz şeker,un ve nişastayı ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar çok kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Labne peynirini azar azar ekleyip çırpın.

  2. Keki ıslatmak için tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın. Keksanın arasına hazırladığınız sosu dökerek ıslatın.Sonra diğer katıda üzerine kapatın ve kalan malzemeyi spatula yardımıyla iyice sürün. Tiramisuyu dolapta 2-3 saat bekletin. Servis edilmeden önce üzerine kakao serpiştirin. Dilimleyip servis yapın.Anuş ılla:)

0 yorum: