Malzemeler:
- 1 dolmalık kırmızı biber
- 1 dolmalık yeşil biber
- 1 dolmalık sarı biber
- 200 gr. beyaz peynir
- 100 gr.labne peyniri
- 200 gr. lor peyniri
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Yapılışı:
- Tüm peynirler bir çatal yardımıyla iyice ezilir,içerisine ceviz de eklenir(arzuya göre sarmısak ilave edilebilir).
- İyice yıkanmış biberlerin kapakları düzgün bir şekilde kesilerek açılır ,fırında yağlı bir kağıt üzerinde közlenir,daha sonra kabukları soyulur ve soğuduktan sonra içlerine hazırlanan bu peynir dolgusu yerleştirilir,dolapta soğumaya bırakılır daha sonra dilimlenerek servis yapılır.
Lara'nın önerisi:
Arzuya bağlı olarak dolmalık biber yerine kırmızı biber turşusu da kullanılabilir.Rakı masaları için güzel bir mezedir.Afiyet olsun.Anuş ılla:D
2 yorum:
iyi günler Lara hanım sizden öğrenmek istediğim,ön hazırlık olarak biberlere ( haşlama vs..)gibi bir şeyler yapmıyormusunuz.Direk çiğ olarak mı dolduruyorsunuz biberleri. Şimdiden teşekkürler.
İyi günler,biberleri arzuya göre daha diri kalmalarını isterseniz çiğden de yapabilirsiniz,ama fırında yağlı bir kağıdın üzerinde içlerini temizledikten sonra biraz közlüyorum,kabuklarını soyup soğuduktan sonra da içlerini dolduruyorum,daha yumuşak oluyorlar.
Yorum Gönder