About my Blog

But I must explain to you how all this mistaken idea of denouncing pleasure and praising pain was born and I will give you a complete account of the system, and expound the actual teachings of the great explorer of the truth, the master-builder of human happiness. No one rejects, dislikes, or avoids pleasure itself, because it is pleasure, but because those who do not know how to pursue pleasure rationally encounter consequences that are extremely painful.

5 Şubat 2008 Salı

Peynir Dolgulu Biber




Malzemeler:




  • 1 dolmalık kırmızı biber


  • 1 dolmalık yeşil biber


  • 1 dolmalık sarı biber


  • 200 gr. beyaz peynir


  • 100 gr.labne peyniri


  • 200 gr. lor peyniri


  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz


Yapılışı:





  • Tüm peynirler bir çatal yardımıyla iyice ezilir,içerisine ceviz de eklenir(arzuya göre sarmısak ilave edilebilir).


  • İyice yıkanmış biberlerin kapakları düzgün bir şekilde kesilerek açılır ,fırında yağlı bir kağıt üzerinde közlenir,daha sonra kabukları soyulur ve soğuduktan sonra içlerine hazırlanan bu peynir dolgusu yerleştirilir,dolapta soğumaya bırakılır daha sonra dilimlenerek servis yapılır.


Lara'nın önerisi:



Arzuya bağlı olarak dolmalık biber yerine kırmızı biber turşusu da kullanılabilir.Rakı masaları için güzel bir mezedir.Afiyet olsun.Anuş ılla:D



2 yorum:

Adsız dedi ki...

iyi günler Lara hanım sizden öğrenmek istediğim,ön hazırlık olarak biberlere ( haşlama vs..)gibi bir şeyler yapmıyormusunuz.Direk çiğ olarak mı dolduruyorsunuz biberleri. Şimdiden teşekkürler.

Lara Özer dedi ki...

İyi günler,biberleri arzuya göre daha diri kalmalarını isterseniz çiğden de yapabilirsiniz,ama fırında yağlı bir kağıdın üzerinde içlerini temizledikten sonra biraz közlüyorum,kabuklarını soyup soğuduktan sonra da içlerini dolduruyorum,daha yumuşak oluyorlar.