Malzemeler:
Krep için:
- 4 yumurta
- 400 gr.un
- 750 gr.süt
- 2 kaşık sıvı yağ,bir çimdik tuz
Beşamel:
- 125 gr. tereyağ
- 750 gr.süt
- 2 çorba kaşığı un
- İçine gravyer,dil,kaşar peyniri rendelenebilir
Beşamel sosun yapılışı:
Tereyağı eritilir,un ilave edilir biraz kavrulur daha sonra tel çırpıcı eşliğinde süt yavaş yavaş ilave edilir ve cırpılır unun topaklanmasını engellemek amacıyla,sürekli karıştırılır,kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır,ve 1 dk sonra da kapatılır,içine bir çay kaşığı kara biber ilave edilebilir(arzuya göre).
İçi:
- 1 tavuk
- 1 konserve mantar
- 1 kutu domates suyu
- 1 bardak krema
Yapılışı:
Tavuk haşlanıp,didik didik yapılır. Mantar konservesinin suyu süzülür,biraz haşladıktan sonra tekrar suyu süzülür,tavuğa karıştırılır. Krepin içine malzeme konulur,arzuya göre ister rulo yada bohça yapılır(ters çevrilip,içine malzemeler konulup iki kenarından kapatılıp çevrilir),fırın tepsisine ya da borcama yerleştirilir.Üzerine domates suyu dökülür ve 1 bardak kremayı mikserde biraz çırptıktan sonra üzerine döküp fırına verilir.Çıkarmaya yakın rendelenmiş kaşar serpilir.Sıcak servis yapılır.Anuş ılla:)Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder